Kunststof buigmachines

HR


Eenvoudige maar professionele kunststof buigmachine ideaal voor technische scholen, elektrotechniek, prototypes e.d. Voorzien van duurzaam, hittebestendig werkblad met krasvaste toplaag en zijaanleg. Gloeidraad is traploos in hoogte en temperatuur regelbaar. Tevens is m.b.v. een foliebuigprofiel (zie accessoires) het verwerken van dunne folies mogelijk.
Meer informatie over de HR

HRT


De machine is voorzien van aanleg met millimeterindeling en de gloeidraden zijn individueel en traploos in hoogte en temperatuur regelbaar. De reflektoren zijn onderling, afhankelijk van de werklengte, eenvoudig verstelbaar van min. 20 mm. tot max. 800 mm.(hartmaten) Zie accessoires voor op maat gemaakte vormmallen, onderstellen en foliebuigprofielen.
Meer informatie over de HRT

HRM


The Shannon HRM is a very productive bending machine, standard equipped with under heating, consisting of quickly adjustable profiles with an heatingwire. (15 mm. or 30 mm. wide) The heatingwires can be adjusted in height. The temperature of the heatingwires are controlled continuously variable with an EV- or DB-regulating unit. (EV for 1 heatingwire and DB for 2 heatingwires) The manual controlled upper frame consist out of 3 parts and is provided with multiple adjustable clamping bars. Durable sliding-panels of the working surface can be brought into place or completely detached with ease. A parallel stop is supplied with Inch- and Millimetre-scale. The machine is modular constructed and internally prepared to easily be expanded with extra profiles and/or regulating units.
Meer informatie over de HRM

HRK


Zeer productieve buigmachine met pneumatisch aandruksysteem voorzien van voetpedaal en timer. Gloeidraden zijn individueel en traploos in temperatuur regelbaar. De reflektoren zijn onderling verstelbaar van 20 tot max. 610 mm.(hartmaten) Zie accessoires voor uitbreidingsmogelijkheden en op maat gemaakte vormmallen, onderstellen en foliebuigprofielen.
Meer informatie over de HRK

HRP/S


Zwaar uitgevoerde professionele buigmachine met pneumatisch aandruksysteem en aanleg. De gloeidraden zijn traploos in temperatuur te regelen en de reflektoren zijn onderling verstelbaar van 25 tot 1.000 mm.(hartmaten) Tevens is het mogelijk om een dikte van 0,3 tot 1 mm. of t/m 15 mm te buigen door het eenvoudig plaatsen van een foliebuigprofiel of 2-lijnen reflektoren
Meer informatie over de HRP/S

HRP


Zwaar uitgevoerde professionele buigmachine met kompleet pneumatisch aandruksysteem en aanleg. De gloeidraden zijn traploos in temperatuur te regelen en de reflektoren zijn onderling verstelbaar van 25 tot 1.000 mm.(hartmaten) Tevens is m.b.v. 2- of 3-lijnen reflektoren een verwerkbare dikte tot 20 mm. mogelijk.
Meer informatie over de HRP

HRT/D


De machine is opgebouwd als een HRP 300 met een 200 cm. bovenframe. Zeer productief vervaardigt met automatisch invoer- en transportsysteem. Geschikt voor het verwerken van grote series displays. Tot wel 2000 producten per uur! En m.b.v. 2- of 3-lijnen reflektoren is een verwerkbare dikte tot max. 20 mm. mogelijk.
Meer informatie over de HRT/D

HRP/D


De machine is opgebouwd als een HRP 300 met een 200 cm. bovenframe. Zeer productief vervaardigt met automatisch invoer- en transportsysteem. Geschikt voor het verwerken van grote series displays. Tot wel 2000 producten per uur! En m.b.v. 2- of 3-lijnen reflektoren is een verwerkbare dikte tot max. 20 mm. mogelijk.
Meer informatie over de HRP/D

AFF


The Shannon AFF is an easy to operate, and very productive automatic bending machine for thin plastic sheets. 1 or several sheets can be bent at once, or there can be bent 1 sheet up to a length of 135 cm. The machine is provided with an accurately adjustable electronic heating element. This heating element can also be controlled in contact-time. The material is heated by a teflonised sword. This sword is easy to replace by others with a different size, so that the radius can be adjusted accordingly. The upper frame is provided with an adjustable clamping bar. The machine is also provided with a vacuum system which will hold the sheets into place during heating, bending and cooling. Controlling the heating element is done by a footswitch. After which the heating, bending and cooling are done in the time necessary. During the cooling process, cold air is blown onto the bent parts to increase production speed. The angle of the bent can be adjusted through the protractor. The durable Trespa work sheet is provided with an adjustable stop. The machine is provided with a mobile underframe with breaks for an ideal working height.
Meer informatie over de AFF

AFF-D


De Shannon AFF-D 135 is een zeer productieve automatische buigmachine voor het verwerken van dunne plastic platen. De AFF-D 135 is een doorontwikkeling van de AFF 135, met als verschil dat deze twee gelijktijdige buigingen mogelijk maakt. Meerdere platen kunnen in één keer gebogen worden, of er kan één plaat tot een lengte van 135 cm. in één keer gebogen worden. De machine is uitgerust met twee verwarmingsprofielen bestaande uit een messing profiel, een verwarmingselement en een getefloniseerd contactzwaard. De temperatuur en contacttijd hiervan zijn elektronisch zeer precies in te stellen. De contactzwaarden zijn makkelijk te vervangen zijn met zwaarden van verschillende maten, naargelang de gewenste radius van de buigingen. Elke buiglijn is voorzien van een gradenboog voor het instellen van de juiste buighoek, een vacuümsysteem en aandrukbalken om het materiaal vlak en op de juiste plek te houden. De complete voorste buiglijn (verwarmingsprofiel, buig- en vacuümsysteem) kunnen eenvoudig verplaatst worden om de afstand tussen twee buiglijnen af te stellen. Ook kan één van de twee buiglijnen uitgeschakeld worden als er slechts één buiging gemaakt dient te worden. De buigcyclus wordt gestart door een voetschakelaar. Hierna worden de platen automatisch verwarmd, gebogen en gekoeld in de benodigde tijd. Het duurzame hittebestendige werkblad is voorzien van een verstelbare aanleg. De machine wordt geleverd met een verrijdbaar onderstel met remmen voor een ideale werkhoogte.
Meer informatie over de AFF-D

ABM-D


De Shannon ABM-D 135 is een zeer productieve automatische buigmachine voor het verwerken van kunststof platen tot een dikte van 5 mm. Meerdere platen kunnen in één keer gebogen worden, of er kan 1 plaat tot een lengte van 135 cm. in 1 keer gebogen worden. De machine is uitgerust met twee verwarmingsprofielen boven en twee verwarmingsprofielen onder, aangestuurd door vier regeleenheden. Hiermee kunnen per cyclus twee opwaartse buigingen tegelijkertijd gemaakt worden. Elke buiglijn is voorzien van twee gradenbogen voor het instellen van de juiste buighoek, een vacuümsysteem en aandrukbalken om het materiaal vlak en op de juiste plek te houden. De complete voorste buiglijn (verwarmingsprofiel, buig- en vacuümsysteem) kunnen eenvoudig verplaatst worden om de afstand tussen twee buiglijnen af te stellen. Ook kan één van de twee buiglijnen uitgeschakeld worden als er slechts één buiging gemaakt dient te worden. De buigcyclus wordt gestart door een voetschakelaar. Hierna worden de platen automatisch verwarmd, gebogen en gekoeld in de benodigde tijd. Het duurzame hittebestendige werkblad is voorzien van een verstelbare aanleg. De machine wordt geleverd als tafelmodel met wielen en remmen voor een ideale werkhoogte. Voor deze machine zijn getefloniseerde foliebuigprofielen voor contactverwarming beschikbaar voor het buigen van extra dun materiaal en schuim PVC (FOREX)
Meer informatie over de ABM-D